Makker

Opdatering 15/10 2016
Makker er nu 2½ år gammel. Han viser stadig i perioder en del dominans, og så må han stå på en anden fold, når folk skal hente deres heste/ponyer ind til undervisning. Ellers må man sige, att han udvikler sig super fint. Han er Pernilles privathest nr. 2 og i skrivende stund har han haft sadel på, ridepude på og hun har været oppe og hænge på ham, alt sammen uden at han på nogen måde blev imponeret over det. Han kan selvfølgelig det grundlæggende inden for jordarbejdet, (-og mere til) og de er så småt begyndt på løsarbejdet også.
 
 
Præsentation 28/4 2015:Makker kom til verden en hel måned efter forventet termin. Det vil sige, at han var temmelig stor, da han skulle ud. Heldigvis havde vi kamera på, og vågnede med jævne mellemrum, for at tjekke, om der skete noget, så da folingen gik i gang, opdagede vi det ret hurtigt. Det var godt, for hoppen havde svært ved at få ham ud og måtte have hjælp. Da vi kom derud, havde folingen været i gang et stykke tid, og forbenene var kommet ud, men så sad han fast derfra. Vi kom lige i sidste øjeblik, for moderkagen løsnede sig og kom ud sammen med ham. Men derfra var alt lutter idyl. Han var meget hurtigt oppe at stå, hurtig til at drikke, og det viste sig at kendetegne ham. Da han kom på fold, afslørede han allerede samme dag en fantastisk god balance, han prøvede sågar at stå op og sove, men det lykkedes ikke helt, for da han faldt i søvn, væltede han.

Månederne gik og han viste helt fra begyndelsen en del dominans og hingsteadfærd, som ikke blev mindre, som tiden gik. Derfor blev vi enige med dyrlægen om at kastrere ham, så snart det kunne lade sig gøre, da alle de andre heste i flokken er hopper. Han var født med begge sten i pungen, så det burde ikke være et problem, - men det var det.

Den 17. december gik vi i gang, men stenene viste sig at være mindre end dyrlægen havde vurderet, så kastrationen kunne ikke gennemføres. Efter adskillige forgæves forsøg, måtte vi give op og sende ham til Universitetshospitalet. De kunne ikke gøre så meget, andet end at sætte ham på penicillin, til han var helet op igen. Så han måtte derind igen d. 20. januar og kastreres under fuld bedøvelse. Det gik heldigvis godt, men der kom nogle psykiske følgevirkninger, for pludselig måtte man (især ikke mænd) være i nærheden af hans bagpart. Det tog et stykke tid, at få lov at røre ham der igen.
 
Det var en meget bøvlet omgang, men heldigvis er projektet lykkedes. Hingstepræget forsvandt gradvist, og da hopperne kom i brunst, da foråret for alvor meldte sin ankomst, kunne han ikke være mere ligeglad. Nu er han bare en dejlig fjollet drengebasse.
Makker er fra sidste år, hvor han blev født om natten til d. 29. april. Hans mor var quarter og hans far lusitano. Han blev født rød, men nu skifter han farve og bliver mere og mere brun. Vi forventer et stangmål på den høje side af 160 cm.
 
Makkers farve er helt mørkeblå 
Horsemanship-rideskolen | CVR: 35745270 | Engvej 32, 3660 Stenløse - Denmark | Tlf.: +45 6128 1650