Part

Det er muligt at have part på de tilbageblevne heste, dog med det forbehold, at man kun laver HMS med den på den måde, som vi gør det her.
 
 
At have part på en rideskolepony, er en god forberedelse til selv at få hest, for dels koster det nogle flere penge, og dels forpligter man sig over for hesten, den dag man har part. Det gælder både med hensyn til selve det at komme og tage sig af den, strigle den og lege med den/ride på den, men også de praktiske pligter, der følger med. Det kan være at muge, vande, lave net eller rive hestepærer sammen på folden og køre dem væk. Vi laver en ordning, hvor man i en periode har et ansvarsområde, og så skifter, så man prøver alle de praktiske opgaver, der er om en hest, men man skal sætte ca en time af til det hver gang.
 
Hver partdag har man hesten op til tre timer, men må dog kun arbejde med den i max 1½ time, resten af tiden kan bruges til klargøring, hygge mm.
 
Det betyder også, at hvis man ikke kan komme på sin partdag, skal man bede nogen om hjælp eller eventuelt at bytte vagt, og så skal man give besked.
 
Man må gerne have en gæst med, men kun som tilskuer og evt hjælp til det praktiske. Du må ikke lade andre lege med hesten eller ride på den.
 
Parterne bliver også inviteret til at være med, når hestene skal have ordnet tænder, beskåret hove, vaccineres, have massage eller andet, for det hører jo også med til at have egen hest.
Horsemanship-rideskolen | CVR: 35745270 | Engvej 32, 3660 Stenløse - Denmark | Tlf.: +45 6128 1650