Pernille

Er vokset op med heste og horsemanship. Begyndte som treårig at gå til ridning et lille sted med små ponyer og en dejlig afslappet atmosfære. Fik som fireårig sin første hest, Fie, og lavede horsemanship med den sammen med mor, Puk. Har et par gange forsøgt at starte til ridning på almindelige rideskoler, mest for at ride sammen med veninderne, men gav hver gang ret hurtigt op, dels fordi miljøet var hårdt, dels fordi det ikke var særligt sjovt bare at ride rundt på hovslaget, når jeg vidste, at man kan lave så meget mere med heste.

På Svanholm fik jeg en veninde, der også var vild med heste, og syntes, at horsemanship var sjovt. Vi var meget sammen med hestene, lavede horsemanship, red ture i skoven og på stranden, kørte ponyvogn og sov med jævne mellemrum i stalden hos hestene. Vi var med til at passe dem, når de fik føl, når de havde smed og dyrlæge, og jeg var sammen med min mor om at lære de små børn (og nogle af de vokse) horsemanship. Det har været en barndom med så mange skønne oplevelser, og mit ønske er, at kunne give så meget som muligt videre til andre børn i gennem rideskolen.

I 2006 fik jeg den pony, som jeg for alvor udviklede min horsemanship med. Sammen med den var jeg på kurser og sommercamps, og det var også sammen med hende, jeg bestod min level tre inden for Pat Parellis system. Men ligesom min mor, synes jeg, at der er for megen idoldyrkelse omkring Parelli, selvom selve horsemanshippen er helt i top, så jeg fortsatte ikke ad den vej. Jeg synes, at horsemanship skal være for alle, der har lyst til det, og ikke kun for dem med mange penge. På den måde kan jeg bedre lide Monty Roberts’s indstilling om, at det skal være non-profit, selv om hans version af horsemanship er knap så naturlig.

Jeg har hjulpet folk med horsemanship siden jeg var omkring 10 år gammel, og siden jeg var 12, har jeg hjulpet min mor med at undervise. I 2013 etablerede jeg mit firma Enso Equus Horsemanship, hvor jeg dels havde heste i træning, og dels underviste. På Store Hestedag 2014 var interessen for vores stand så overvældende, at vi, min mor og jeg, besluttede at starte Horsemanship-rideskolen op. Det er en gammel idé, som vi i mange år har gået og talt om, så vi havde mange brikker på plads allerede. Nu er den er realitet, den er stadig lille, men vokser hurtigt, for interessen for at lave mere med heste, end blot at ride på dem, er meget stor.
Horsemanship-rideskolen | CVR: 35745270 | Engvej 32, 3660 Stenløse - Denmark | Tlf.: +45 6128 1650