Rosa

Opdatering 17/10 2016: Rosa er nu ved at være pænt langt i sin uddannelse. Ret hurtigt opdagede vi, at hun var meget aggressiv over for børn, så i første omgang droppede vi at gøre hende til en ridepony for de små. I stedet fokuserede vi på at få en god showpony ud af hende og selvom hun kan være noget ufokuseret til at begynde med, eller hvis hun føler sig presset, er hun ved at være vores lille stjerne. Hun har været med mange forskellige steder, og er ikke bleg for at gå ind i folks hjem, butikker, trailere og meget mere, så en fremtid som besøgspony har også været på tale.
 
Hun har udviklet sig bemærkelsesværdigt med hensyn til børn. Fra at ligne en, der ville æde dem til mellemmad, er hun gået til at acceptere selv ret små børn, så vi tog chancen og satte Sara op på hende. -og Rosa lignede en, der aldrig havde lavet andet! -Så nu er tilridningen i gang, her efter 1½ år :-)
 
Præsentation 28/4 2015: Rosa var nødt til at komme med hjem, da vi købte Ibi, ellers ville hun være blevet efterladt helt alene. Egentlig havde vi ikke forestillet os, at vi skulle have en shetlandspony før om lang tid og da slet ikke en helt rå en, men vi fortryder ikke, for hun er super sød og meget smuk.
 
Hun er ret ambivalent, for på den ene side regner hun ikke mennesker for noget, og på den anden side, føler hun sig meget usikker på dem. I flokken føler hun sig (med rette) meget lille og holder sig i vid udstrækning til Ibi for beskyttelse. Dog synes hun at Beauty er vældigt interessant, og der ser ud til at kunne spire et venskab frem der på sigt.
 
Når det kommer til foder og godbidder, viser hun udpræget tillært dominans. Med ørerne fladt ned ad nakken forsøger hun at true folk til at hoste op med noget, og omkring fodring har vi allerede nu brugt megen tid på at få hende til at slappe lidt af, før hun får noget.
Rosa er fra 2008 og er målt med tommestok til at være lige omkring 80 cm i stang. Hendes forældre er ukendte, så hendes pas er lysegrønt, men racen er man ikke i tvivl om.  
 
Rosas farve er lyserød.
Horsemanship-rideskolen | CVR: 35745270 | Engvej 32, 3660 Stenløse - Denmark | Tlf.: +45 6128 1650