Paloma

Paloma døde desværre i begyndelsen af august 2016. Hun var ikke syg og havde ikke et længere lidelsesforløb, men døde slet og ret om morgenen d. 3/8. Vi savner hende meget, og det vil vare længe, inden vi helt har vænnet os til at hun ikke er her mere.
 
Præsentation 28/4 2015: Paloma er Puks private hest, men bliver ind i mellem brugt på rideskolen på grund af hendes helt særligt blide gemyt, for hun er rigtigt god for nervøse ryttere eller folk, som er bange for heste men gerne vil prøve at nærme sig dem.
 
I dag er hun en meget velafbalanceret lille hest, men hun har en ærgerlig historie bag sig. Hun er af den type, der vender det indad, samtidig med at hun er meget følsom af både sind og skind, så det var først et stykke tid efter vi fik hende hjem, at det blev tydeligt, at ikke alt var, som det skulle være. Umiddelbart fremstod hun som en blid hest der var noget stille i det, men snart måtte vi erkende, at hun bestemt ikke trivedes i menneskers selskab. For at finde ud af, hvad hun egentlig kunne slappe af med, gik vi gradvist baglæns, og fandt ud af, at det eneste sted, hun kunne holde ud at have mennesker i nærheden af sig, var umiddelbart foran sig. Så den første ting vi kunne, hvor hun slappede af og var med i det, var at holde i hånden (Puk stod foran Paloma, som så forsigtigt lagde læberne om hendes pegefinger).
 
Det var så udgangspunktet, hvilket også betød at opgive enhver form for ridning, indtil hun kunne acceptere at man satte sig op. Det tog omkring to års intensiv HMS og en MASSE tålmodighed. 
 
Derfra gik det stile og roligt fremad, men alligevel tog det yderligere et år, inden vi kunne arbejde med traven, og første for to år siden (2013) kunne hun acceptere så meget fart, at vi kunne begynde at arbejde i galoppen fra ryggen.
 
I dag er hun en ældre dame, men stadig i vigør. Hun er og har altid været en ægte flokleder, som ikke kunne drømme om at tilkæmpe sig nogen plads i hierakiet, men som bliver valgt som førerhoppe af de andre, fordi hun er klog og erfaren. Vi håber, at hun holder i mange år endnu, for at have en som hende stabiliserer og harmonerer flokken, uanset hvor  mange eller hvor få heste, der er i den.
Paloma er fra 14. juni 1998 og er 156 cm i stang. Hendes mor er en DV-hoppe, der hedder Debbie, og hendes far en broget kørehest ved navn Sofus. Fra ham har Paloma sine pletter og sin ikke ringe bredde. 
 
Paloma har hos os fået et enkelt føl (Pilgrim), som desværre blev forfangen, da han var fire måneder og derfor måtte aflives.
Horsemanship-rideskolen | CVR: 35745270 | Engvej 32, 3660 Stenløse - Denmark | Tlf.: +45 6128 1650